Правилник со вистинската големина

Мобилна верзија овде

Вашиот прелистувач не го поддржува елементот платно.

Дипломирање на инч: ",, Пиксели по инч:, Резолуција на екранот:

Практичен и точен онлајн владетел

Ова е удобен онлајн линијар што може да се калибрира до вистинската големина, мерења во cm, mm и инчи, горната половина е линијар од милиметар и линијар од сантиметар, долната половина е линијар за инчи. Со цел прецизно да ја измерите должината на вашата ставка, силно препорачуваме прво да го калибрирате овој онлајн линијар, да ги поставите точните пиксели по инч на вашиот сопствен уред, по прилагодувањето, ќе го имате најпрецизниот линијар онлајн.

Како да го прилагодите овој виртуелен линијар на вистинската големина

За да имате најпрецизен линијар на интернет, само поставете ги пикселите по инч (PPI), подолу се неколку начини да ги знаете пикселите по инч на вашиот уред.
  1. Мојот лаптоп има широк екран (13,6"x7,6"), а резолуцијата е 1366x768 пиксели, 1366 / 13,6 = 100,44 PPI. Резолуцијата на екранот на вашиот моментален уред е 1366x768 пиксели.
  2. Пребарајте „приказ по густина на пиксели“ онлајн, проверете дали има бренд и модел на вашиот уред, имам среќа и открив дека мојот екран има 100 PPI.
  3. Користете стандардни објекти за да споредувате должини, проверете го вашиот паричник, користете какви било хартиени пари за да бидете наш предмет за споредување, потоа пребарувајте „ширина на вашите хартиени пари“ на интернет, кога ќе ја знаете ширината, можете да ја прилагодите поставката PPI на линијарот со неа, вие може да се спореди со кој било објект со стандардна големина на ваша страна, на пр., паричка, кредитна картичка, ЦД, хартиени пари, мобилен телефон, во канцеларија, хартијата за печатење со големина А4 е добар предмет за споредба, колку е подолг, толку е попрецизен. Подесувачот под линијарот ни помага полесно да ја калибрираме точноста.
  4. Најточен начин, откако ја измерив големината на виртуелниот линијар со вистински линијар, открив дека ознаките не се многу точни на 30 см, така што ги прилагодив стандардните пиксели по инч (PPI) на 100,7, сега го имам најточниот виртуелен линијар владетел на веб.
  5. Секој уред има свој PPI, на пр. мојот лаптоп Asus е 100,7 PPI, Apple MacBook Air е 127,7 PPI, Xiaomi Mi Pad 3 е 163 PPI, моите мобилни телефони (Sony Xperia C5, OPPO R11 Plus) се и 122,6 PPI, Apple iPhone 5 е 163 PPI, iPhone 7 е 16 PPI, iPhone X е 151,7 PPI.

Прилагодете го линијарот на екранот со поставување пиксели по инч според вашиот сопствен уред, а потоа можете да го користите правилниот линијар.
Пиксели по инч: , изберете вистински додаток како стандарден за да го порамните линијарот на екранот, потоа зголемете го/намалете го бројот на пиксели во ќелијата и притиснете го копчето Поставки за пиксели за да зачувате: